Kövess minket!
  
     

A francia nyelv érdekességei

A francia nyelv érdekességei
2014, április 30.

A francia nyelv a latinból származik, csakúgy, mint rokonai, a katalán, a spanyol, a portugál, az olasz és a román; ez az angol után a legkeresettebb, legtöbbet tanított, és legtöbbet használt nyelv, a posta hivatalos, és a divat félhivatalos nyelve.

 

A francia nyelv hozzávetőlegesen harmincötezer szóból áll, ennek tizenhárom százaléka jövevényszó; több mint ezer angol, körülbelül hétszáz olasz, ötszáz ónémet, majdnem ötszáz a gallok nyelvéből, kicsit több mint kétszáz arabból, százhatvan németből, ugyanennyi ókeltából és spanyolból, majdnem ennyi hollandból, továbbá száz perzsa, illetve szanszkrit, indián, majdnem ugyanennyi ázsiai, ötven afrikai és szláv, valamint majdnem százötven egyéb helyről átvett szó színesíti.

 

E nyelv háromszáz évig a francia uralkodó és kereskedelem nyelve volt, mígnem 1362-ben a figyelem ismét az angolra terelődött.

 

Amennyiben felkeltette érdeklődését a mesés, francia nyelv, és kacérkodik tanulásának gondolatával, keressen fel egy nyelviskolát, ahol készséggel állnak rendelkezésére!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
francianyelviskola1
Francia nyelviskolák szerte az országban

Országszerte modern, és jól felszerelt tantermek várják francia nyelvtanfolyamra a kedves érdeklődő, és tanulni vágyó magánszemélyeket, csoportokat, cégeket.   A...

Close